Laks, rå - Næringsindhold, ernæringsinformation/ernæringsdata, varedeklarationForside » Fisk og fiskeprodukter » Saltvandsfisk

Laks, rå

Salmo salar
EnergifordelingEnergifordeling
% af samlet energi
   Protein, total45 %
   Fedt, total55 %
   Kulhydrat, total0 %
   Alkohol0 %
Anslået svind ved tilberedning: 35%

Næringsindhold pr. 100 g
Energi742kJ
Protein, total19.9g
   total-N3.2g
Fedt, total10.9g
   mættede fedtsyrer2.4g
   monoumætt. fedtsyrer3.6g
   polyumætt. fedtsyrer3.7g
Kulhydrat, total0g
   kulhydrat, tilgængelig0g
   tilsat sukker0g
   kostfibre0g
Alkohol0g
Aske1.1g
Vand68.2g

Vitaminer
A-vitamin15RE
   Retinol15μg
   ß-caroten0μg
D-vitamin30μg
E-vitamin1.3aTE
   alfa-tokoferol1.3mg
K-vitamin0μg
B1-vitamin, thiamin0.23mg
B2-vitamin, riboflavin0.1mg
Niacin9.5NE
   niacin6mg
   tryptofans bidrag3.5mg
B6-vitamin0.975mg
Pantothensyre2mg
Biotin5μg
Folat26μg
B12-vitamin6.2μg
C-vitamin1mg

Mineraler
Natrium, Na57mg
Kalium, K330mg
Calcium, Ca20mg
Magnesium, Mg24mg
Phosphor, P200mg
Jern, Fe0.8mg
Kobber, Cu0.17mg
Zink, Zn1.04mg
Jod, I30μg
Mangan, Mn0.04mg
Chrom, Cr1.54μg
Selen, Se32.2μg
Nikkel, Ni2.29μg

Kulhydrater
Fructose0g
Glucose0g
Lactose0g
Maltose0g
Saccharose0g
Sukkerarter, ialt0g
Stivelse0g

Fedtsyrer
C4:00g
C6:00g
C8:00g
C10:00g
C12:00g
C14:00.428g
C16:01.71g
C18:00.285g
C20:00g
C22:00g
C24:00g
C14:1, n-50g
C16:1, n-70.57g
C18:1, n-92.57g
C18:1, n-70g
C20:1, n-110.143g
C22:1, n-90g
C22:1, n-110.143g
C24:1, n-90.143g
C18:2, n-60.428g
C18:3, n-30.285g
C18:4, n-30.143g
C20:5, n-30.713g
C22:5, n-30.285g
C22:6, n-31.85g
Andre fedtsyrer0.285g

Fedtsyresummer
Sum mættede2.42g
Sum monoumættede3.57g
Sum polyumættede3.71g
Sum n-3 fedtsyrer3.28g
Sum n-6 fedtsyrer0.428g
Transfedtsyrer, total0g

Cholesterol
Cholesterol70mg

Aminosyrer
Isoleucin990mg
Leucin1600mg
Lysin1800mg
Methionin610mg
Cystin130mg
Phenylalanin800mg
Tyrosin670mg
Threonin890mg
Tryptofan210mg
Valin1100mg
Arginin2200mg
Histidin450mg
Alanin1200mg
Asparaginsyre1900mg
Glutaminsyre2600mg
Glycin960mg
Prolin700mg
Serin760mg

© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0135