'; ?> Laks, saltet - Forside » Fisk og fiskeprodukter » Saltvandsfisk

Laks, saltet

Salmo salar Linnaeus, 1758
EnergifordelingEnergifordeling
% af samlet energi
   Protein, total43.3 %
   Fedt, total56.7 %
   Kulhydrat, total0 %
   Alkohol0 %
Anslået svind ved tilberedning: 10%

Næringsindhold pr. 100 g
Energi1202kJ
Protein, total31.1g
   total-N4.98g
Fedt, total18.2g
   mættede fedtsyrer3.58g
   monoumætt. fedtsyrer0g
   polyumætt. fedtsyrer0.65g
Kulhydrat, total0g
   kulhydrat, tilgængelig0g
   tilsat sukker0g
   kostfibre0g
Alkohol0g
Aske5.3g
Vand68g

Vitaminer
A-vitamin40RE
   Retinol40μg
   ß-caroten0μg
D-vitamin13μg
E-vitamin2aTE
   alfa-tokoferol2mg
K-vitamin0μg
B1-vitamin, thiamin0.14mg
B2-vitamin, riboflavin0.24mg
Niacin10.3NE
   niacin8.8mg
   tryptofans bidrag1.55mg
C-vitamin0mg

Mineraler
Natrium, Na5510mg
Kalium, K390mg
Calcium, Ca16mg
Magnesium, Mg25mg
Phosphor, P240mg
Jern, Fe0.4mg
Kobber, Cu0.06mg
Zink, Zn0.43mg
Jod, I65μg
Mangan, Mn0.01mg
Chrom, Cr0.5μg
Selen, Se26μg
Nikkel, Ni2μg

Kulhydrater
Lactose0g
Saccharose0g
Sukkerarter, ialt0g
Stivelse0g

Fedtsyrer
C12:00g
C14:00.65g
C16:02.58g
C18:00.35g
C18:2, n-60.65g
C18:3, n-30g

Fedtsyresummer
Sum mættede3.58g
Sum monoumættede0g
Sum polyumættede0.65g
Transfedtsyrer, total0g

Cholesterol
Cholesterol70mg

Aminosyrer
Tryptofan93mg

© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0917