'; ?> Æg, hele, rå - Forside » Æg og ægprodukter » Friske æg

Æg, hele, rå

EnergifordelingEnergifordeling
% af samlet energi
   Protein, total35.5 %
   Fedt, total62.3 %
   Kulhydrat, total2.3 %
   Alkohol0 %
Anslået svind ved tilberedning: 11%

Næringsindhold pr. 100 g
Energi594kJ
Protein, total12.6g
   total-N2g
Fedt, total9.9g
   mættede fedtsyrer2.6g
   monoumætt. fedtsyrer3.8g
   polyumætt. fedtsyrer1.8g
Kulhydrat, total0.8g
   kulhydrat, tilgængelig0.8g
   kostfibre0g
Alkohol0g
Aske0.9g
Vand75.8g

Vitaminer
A-vitamin208RE
   Retinol204μg
   ß-caroten42μg
D-vitamin1.75μg
E-vitamin1.8aTE
   alfa-tokoferol1.8mg
K-vitamin0.3μg
B1-vitamin, thiamin0.07mg
B2-vitamin, riboflavin0.45mg
Niacin3.05NE
   niacin0.05mg
   tryptofans bidrag3mg
B6-vitamin0.12mg
Pantothensyre1.6mg
Biotin25μg
Folat21μg
B12-vitamin2μg
C-vitamin0mg
   L-ascorbinsyre0mg

Mineraler
Natrium, Na140mg
Kalium, K130mg
Calcium, Ca40mg
Magnesium, Mg13mg
Phosphor, P210mg
Jern, Fe2mg
Kobber, Cu0.07mg
Zink, Zn1.4mg
Jod, I21μg
Mangan, Mn0.046mg
Chrom, Cr0.465μg
Selen, Se23.3μg
Nikkel, Ni0.686μg

Kulhydrater
Sukkerarter, ialt1g

Fedtsyrer
C4:00g
C6:00g
C8:00g
C10:00g
C12:00g
C14:00g
C15:00.004g
C16:01.87g
C17:00.015g
C18:00.713g
C20:00g
C22:00g
C24:00g
C14:1, n-50g
C16:1, n-70.178g
C18:1, n-93.65g
C18:1, n-70g
C20:1, n-110g
C22:1, n-90g
C22:1, n-110g
C24:1, n-90g
C18:2, n-61.25g
C18:3, n-30.089g
C18:4, n-30g
C20:4, n-60.126g
C20:5, n-30g
C22:5, n-30g
C22:6, n-30.178g
Andre fedtsyrer0g

Fedtsyresummer
Sum mættede2.6g
Sum monoumættede3.83g
Sum polyumættede1.82g
Sum n-3 fedtsyrer0.267g
Sum n-6 fedtsyrer1.37g
Transfedtsyrer, total0g

Cholesterol
Cholesterol423mg

Aminosyrer
Isoleucin750mg
Leucin1100mg
Lysin990mg
Methionin440mg
Cystin260mg
Phenylalanin710mg
Tyrosin560mg
Threonin600mg
Tryptofan180mg
Valin950mg
Arginin830mg
Histidin320mg
Alanin790mg
Asparaginsyre1400mg
Glutaminsyre1500mg
Glycin460mg
Prolin500mg
Serin990mg

© Fødevaredatabanken v7.01. Afdeling for Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet,
ID: 0340